Ome Joop's Tour 2021 gaat door! - RTV Connect
Bevat Video: Video
Ankeiler: Ome Joop's Tour gaat door. Fietsen in en rond Arnhem en elke dag activiteiten voor de kinderen.

- Ome Joop's Tour gaat door. Fietsen in en rond Arnhem en elke dag activiteiten voor de kinderen. Met vijf dagtochten is Ome Joop's Tour eigenlijk weer zoals het vroeger bedacht was, alleen in een nieuwer jasje. Van 26 tot en met 30 juli start de tour dagelijks bij de Koepelgevangenis in Arnhem.

Het was nog even spannend, maar het is eindelijk met zekerheid te zeggen dat Ome Joop's Tour doorgaat. Ondanks de nieuwe coronamaatregelen gaat het evenement maandag 26 juli van start. Toch is de tour een beetje anders dan anders. Ome Joop's Tour bestaat namelijk uit vijf dagtochten, zonder dat kinderen blijven slapen.

Coronatijd brengt nieuwe impulsen

Marcel Legerstee noemt het organiseren van de tour in coronatijd een uitdaging, maar staat er positief tegenover. Hij denkt juist dat de coronatijd nieuwe impulsen heeft gebracht. “We hebben nu dagtochten georganiseerd, in plaats van een vakantie. Zo begon mijn vader vroeger na de oorlog ook", vertelt Legerstee trots.

“We moeten binnen de gestelde coronaregels blijven. Maar dat betekent niet dat de tour niet door kan gaan. We willen met zijn allen juist de jeugd nu een kans geven om een onvergetelijke tijd mee te maken, zonder zorgen", vertelt het boegbeeld van de tour, Marcel Legerstee.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.