Vitesse gaat naar Ierland of Estland in Conference League - RTV Connect
Ankeiler: Vitesse weet welke ploeg het als eerste treft in de voorronde van de Conference League. Het gaat om het Ierse Dundalk of het Estse Levadia Talinn.

- Vitesse weet welke ploeg het als eerste treft in de voorronde van de Conference League. Het gaat om het Ierse Dundalk of het Estse Levadia Talinn.

Vitesse wist na een voorloting maandagmorgen dat het nog vijf mogelijke tegenstanders kon loten. Het ging om Anderlecht, Rosenborg, Dundalk (Ierland) /Levadia Tallinn (Estland) of Hafnarfjördur (IJsland). Uiteindelijk werd het dus Dundalk of Levadia Talinn. Die ploegen spelen deze week voor het eerst tegen elkaar en spelen volgende week de return. De winnaar van deze onderlinge confrontatie is de tegenstander van de Arnhemse club in de derde ronde.

De wedstrijden van Vitesse in de derde voorronde van de Conference League worden gespeeld op 5 en 12 augustus. De eerste wedstrijd is in GelreDome.

'Tegenstanders om rekening mee te houden'

Vitesse-trainer Thomas Letsch toonde zich maandag enigszins tevreden met de loting. "We wisten op voorhand dat het mogelijk was om een club als Anderlecht of Rosenborg te loten. Dat was uiteraard zwaarder geweest, maar ook Dundalk en Levadia Tallinn zijn tegenstanders om rekening mee te houden. Maar uiteraard hebben we vertrouwen in een goed resultaat en het behalen van de play-offs.”

Een voorkeur voor Dundalk of Levadia Tallinn heeft de trainer niet. “We moeten beide teams niet onderschatten en zullen ons goed en zorgvuldig voorbereiden. Wel kan het een voordeel zijn dat we deze ploegen tegen elkaar aan het werk kunnen zien.”

Op vijf augustus moet Vitesse dan voor het eerst aantreden tegen één van beide clubs. “We kijken er heel erg naar uit”, stelt Letsch. “We hebben hier een jaar lang hard voor gewerkt en willen ervoor zorgen dat het niet bij deze twee wedstrijden zal blijven. We gaan alles geven om de groepsfase te bereiken. Er is nog veel werk te doen, maar het is goed dat we nu weten wat onze eerste opdracht wordt. We hebben er zin in.”

Supporters gratis naar binnen

De supporters van Vitesse, die in het bezit zijn van een seizoenkaart, mogen gratis naar de thuiswedstrijd op 5 augustus.

Zie ook: Supporters Vitesse gratis naar Europese wedstrijd