Bevat Video: Video
Ankeiler: Afval recyclen en mensen helpen aan een baan. Industriepark Kleefse Waard zet afvalambassadeurs in om sociaal en duurzaam afval te verzamelen en te recyclen.

- Afval recyclen en mensen helpen aan een baan. Industriepark Kleefse Waard zet afvalambassadeurs in om sociaal en duurzaam afval te verzamelen en te recyclen. Het project draagt bij aan hun ambitie om het duurzaamste bedrijventerrein van Nederland te worden.

En die ambitie is volgens directeur van industriepark Kleefse Waard Kevin Rijke, onder andere door de inzet van het recycleteam al behaald: "We wilden minder vuilniswagens op het terrein en tegelijkertijd afval gescheiden ophalen."

Door samen te werken met Scalabor wist Rijke de juiste mensen te vinden om die wens in vervulling te laten gaan. "Gemotiveerde mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn onze afvalambassadeurs geworden en helpen ons recyclen."

Een van die afvalambassadeurs is Frans Peperkamp. Hij moest door een zwaar ongeluk noodgedwongen zijn baan opzeggen. Vervolgens kwam hij in contact met Scalabor die hem hielp een gepaste baan te vinden.

Sociaal duurzaam recyclen

Frans haalt het gescheiden afval inmiddels wekelijks op en brengt het naar de grondstoffenbank. Hier wordt het afval weer gerecycled tot bruikbare grondstoffen, die de basis zijn voor nieuwe producten.

Volgens Koen Beenen van Scalabor is Frans een aanwinst voor dit project: "Hij draagt bij aan een stuk bewustwording onder de mensen en hij spreekt bedrijven eropaan als ze het afval niet goed scheiden", vertelt Beenen.

Meer aandacht voor ontwikkeling

Scalabor helpt ongeveer 2000 mensen zoals Frans aan werk bij verschillende bedrijven. Door te matchen op talenten en werkplekken helpen ze mensen aan een baan. "Afstand tot de arbeidsmarkt bestaat wat ons betreft niet. Aandacht en ontwikkeling van de mensen wel", aldus Beenen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.