Bevat Video: Video
Ankeiler: Met meer dan veertig kilometer fietsen en bijna vier uur aan vertier tijdens de zeskamp, kan de tweede dag van Ome Joop's Tour bijna niet sportiever.

- Met meer dan veertig kilometer fietsen en bijna vier uur aan vertier tijdens de zeskamp, kan de tweede dag van Ome Joop's Tour bijna niet sportiever. Voor Ashley, die normaal gamed in haar vakantie, is het sporten een welkome afwisseling: "Ik vind allebei leuk!"

De lachende gezichten zeggen genoeg. De tweede dag van Ome Joop's Tour is een succes. Zes springkussens staan opgesteld bij Watergoed Valburg voor de vier uur durende zeskamp. Ashley kan er alleen maar van genieten: "Ik ben erg dankbaar dat de organisatie voor ons allemaal een mooie zomer creëert en ons zo blij maakt."

Directeur Joost Vrijlink van Watergoed Valburg vindt het welkom heten van de Ome Joop's Tour vanzelfsprekend. "Het voelt weer even als vanouds", vertelt Vrijlink. "Wat ik leuk vind aan Ome Joop's Tour is Marcel, dat is een gangmaker. Hij weet mensen te verbinden. Wij kunnen relatief makkelijk een bijdrage aan de tour leveren door ons locatie beschikbaar te stellen."

"Als ik niet meega, heb ik heimwee"

Bart Peters uit Mill is sinds 1998 vrijwilliger. De van oorsprong Drielenaar stapte vanochtend om 6 uur uit bed om in alle vroegte naar Watergoed Valburg te vertrekken. Na de opbouw kan hij even relaxen. Maar hij staat altijd paraat om hand en spandiensten te verlenen en heeft zijn gereedschap bij zich: "Je weet nooit wat er kapotgaat en wat je tegenkomt."

Samen met zijn broer Christian begon Bart meer dan dertig jaar geleden bij de tour. Voor hen betekent Ome Joop's Tour alles. "Als ik niet meega, heb ik heimwee", vertelt Bart.

De magie van Ome Joop's Tour

Het welbekende Ome Joop's Tour-virus is net als bij de andere vrijwilligers, op de broers Peters overgeslagen. Jaren achtereen zetten zij zich in voor het fietsevenement en voor elkaar. Dat creëert een soort broederschap.

Vriend van Bart en vrijwilliger Fred van Balkum, die ook besmet was met het Ome Joop's Tour-virus, is er dit jaar niet meer bij. "Mijn maatje is vorig jaar overleden. We zaten samen bij de technische dienst. Hij begon daar in 1994", vertelt Bart. De twee zagen elkaar alleen bij de tour, maar dan was het gelijk weer goed. "We waren twee handen op één buik. En nu mis ik hem hier."

Doorgaans is Bart werkzaam bij forensische opsporing bij verkeersongevallen, in dienst van de politie. Hij analyseert zware ongelukken en brengt in kaart wat er precies is gebeurd. Deze week kon hij vrij krijgen voor Ome Joop's Tour.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.