Aandacht voor het onbekende kind op dag drie Ome Joop's Tour - RTV Connect
Bevat Video: Video
Ankeiler: "Ik vind het belangrijk dat je erbij stilstaat", vindt Quincy, terwijl hij bij het monument voor het Onbekende Kind staat.

- "Ik vind het belangrijk dat je erbij stilstaat", vindt Quincy, terwijl hij bij het monument voor het Onbekende Kind staat. Op de derde dag van Ome Joop's Tour wordt er aandacht geschonken aan kinderen in moeilijke levensomstandigheden en omgekomen kinderen. En dat komt binnen bij de kinderen.

Het is rustig bij het Internationale monument van het onbekende kind, net buiten het Nationaal Park Veluwezoom. De deelnemende kinderen van Ome Joop's Tour horen met een beduusd gezicht de betekenis van het monument aan. Alle kinderen schrijven een boodschap voor het onbekende kind op een steen en leggen deze bij het monument.

Mirjam van Oort van stichting Roses for Children vond het een prachtige happening: "Vrolijk en tegelijkertijd heel integer. Ik vind het geweldig hoe ze de kinderen eren die er niet meer zijn."

Gevlucht uit Syrië

Ook Aram schrijft een boodschap op een steen voor zijn in Syrië achtergebleven of verloren vriendjes en familie. Ongeveer vijf jaar geleden is hij met zijn ouders gevlucht voor de oorlog in het land. Zijn opa en oma zitten er nog. Toch is hij blij om in Nederland te zijn. Hij heeft hier veel vrienden.

"we moeten de kinderen iets meegeven"

Ome Joop's Tour is niet alleen maar springen en gek doen, vertelt Marcel Legerstee. Het is volgens hem ook belangrijk dat de kinderen iets leren. "Als ik dan het verhaal van Aram uit Syrië hoor, dan krijg ik een brok in mijn keel", vertelt Legerstee. "We moeten de kinderen iets meegeven. Het is belangrijk de kinderen te herdenken die er niet meer zijn, die onbekend zijn of die gesneuveld zijn in oorlogsgebieden."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.