Bevat Video: Video
Ankeiler: De politie onderzoekt de vondst van een lichaam in de IJssel bij Westervoort. Het lijk werd gevonden ter hoogte van het recylingbedrijf Putman.

- De politie onderzoekt de vondst van een lichaam in de IJssel bij Westervoort. Het lijk werd gevonden ter hoogte van het recylingbedrijf Putman.

De hulpdiensten werden opgeroepen nadat iemand het lichaam in het water had zien drijven. Mensen in een vissersbootje brachten het lijk naar de Arnhemse kant van de rivier.

Watersnood

De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de dode. Daar wordt volgens een woordvoerder nu onderzoek naar gedaan, net als naar de toedracht. Of het gaat om een slachtoffer van de watersnood in Duitsland dat door het water is meegevoerd naar Nederland, is niet bekend.

Vorige week werd nog een lichaam gevonden in de Waal bij Deest. De politie kan daar alleen over zeggen dat de identiteit van dat slachtoffer bekend is en dat er geen sprake was van een misdrijf. Een week eerder werd een levenloos lichaam gevonden in de Waal bij Wamel.

Kijk hier naar beelden.

Zie ook: