Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: De positieve kant van Presikhaaf laten zien; dat is het doel van de campagne #THISisPrikko dat donderdag is gestart.

- De positieve kant van Presikhaaf laten zien; dat is het doel van de campagne #THISisPrikko dat donderdag is gestart. En dat terwijl het in de nacht van woensdag op donderdag vier auto's afbrandden in de wijk.

Er is wel vandalisme en criminaliteit in Presikhaaf vertelt Sara Amraoui van #THISisPrikko. Jongeren hangen op straat en halen kattekwaad uit. En juist die dingen worden in sociale media uitgelicht. "Presikhaaf wordt daardoor gezien als getto en achterstandswijk. Er is geen positief beeld van Presikhaaf", vertelt ze.

"Nieuws over autobranden draagt alleen maar bij aan dat negatieve beeld." Terwijl Prikko, zoals de jongeren Presikhaaf noemen, zoveel meer te bieden heeft.

Betere weerspiegeling van Presikhaaf

"Ik vind dat het hier gezellig is en hecht. Ik ken de geschiedenis van Presikhaaf, ik lees me in en ben betrokken bij communities van Presikhaaf. Als jij dat niet bent en je ziet alleen maar slecht nieuws op sociale media, dan krijg je ook een slecht beeld."

#THISisPrikko laat een positief beeld van Presikhaaf zien. Door middel van foto's, verhalen, kleding en recepten vertellen zeventien jongeren hun verhaal over Presikhaaf, iets waar zij trots op zijn. "Wij zijn de jongeren van Presikhaaf. Als wij een betere weerspiegeling van de wijk willen, dan moeten we er zelf wat aan doen", vertelt Zainab Amraoui.

"Hoewel er veel diversiteit is moeten we verbinding zoeken. We moeten samen zijn en dingen met elkaar delen. Dit project helpt daarbij."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel