De teleurstelling bij Vitesse is groot na gelijkspel tegen het Ierse Dundalk - RTV Connect
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Een balende Oussama Tannane. Foto: Broer van den Boom
Ankeiler: Vitesse speelde donderdagavond zestig minuten goed voetbal tegen het Ierse Dundalk. De Arnhemmers kregen kans op kans, maar scoorden er maar één.

- Vitesse speelde donderdagavond zestig minuten goed voetbal tegen het Ierse Dundalk. De Arnhemmers kregen kans op kans, maar scoorden er maar één. Te weinig bleek achteraf, want de Ieren maakten er twee. Uiteindelijk redde Loïs Openda een gelijkspel voor de Arnhemmers.

"Maar ik ben zeer teleurgesteld", zei Matus Bero na afloop. De Slowaak maakte de 1-0 en zag vervolgens nog een kans van hem van de lijn gehaald worden. "We hebben zoveel kansen gehad, dan moet je winnen. Maar er is nog altijd veel om voor te spelen volgende week in de return. Door dit gelijkspel is het volgende week weer 0-0. We mogen blij zijn dat uitdoelpunten nu niet meer tellen."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Bero zegt dat een oude voetbalwet inderdaad in werking trad tegen de Ieren. "Als je zelf niet scoort en veel kansen mist, weet je dat je ze om de oren krijgt. Iemand had moeten scoren, want bij 2-0 was het wel beslist."

'Betere team'

Trainer Thomas Letsch is ook teleurgesteld, maar bij hem overheerst wel het gevoel dat Vitesse beter was. "Het is moeilijk om nu positief te zijn, maar we waren het betere team en dat moeten we volgende week dus ook weer zijn. Het ging vandaag zestig minuten goed en de ploeg gaf alles. Maar het gaat om negentig minuten en daarin moeten we de goals maken en tegengoals voorkomen. Ik heb dus een dubbel gevoel."

Afbeelding
Een balende Oussama Tannane. Foto: Broer van den Boom

De Slowaakse middenvelder Matus Bero weet ook dat het betere team niet altijd wint. "Ik herinner me een wedstrijd van Celtic, die hadden 22 procent balbezit tegen Barcelona maar wonnen wel met 1-0. Het maakt dus niet uit hoe je speelt, of hoeveel balbezit je hebt. Het gaat om winnen."

Volgende week donderdag is de return in Dublin.