Ankeiler: In het meest extreme geval is er straks geen gemotoriseerd verkeer meer toegestaan op de Posbank.

- In het meest extreme geval is er straks geen gemotoriseerd verkeer meer toegestaan op de Posbank. Het is een van de drie scenario’s die de gemeente Rheden heeft opgesteld om de drukte in het natuurgebied te reguleren.

De andere scenario’s variëren van elektronische hekken, die bij extreme drukte gesloten worden, tot eenrichtingsverkeer tussen Rheden en De Steeg. Het gaat dan om auto’s, motoren en bromfietsers. Voor voetgangers en fietsers verandert er niets.

Om bezoekers die met de auto komen in de toekomst toch op de plaats van bestemming te krijgen, gaan er bussen rijden. Het gaat om pendelbussen die van NS-station Rheden en parkeerplaats Beekhuizen naar het Posbank Paviljoen rijden.

In één van de scenario's blijven de parkeerplaatsen aan de rand van de Posbank bereikbaar. Bovendien worden er ook twee extra parkeerplaatsen aangelegd langs de A348. Vanaf hier is het ook mogelijk om met een pendelbus het gebied in te gaan.

Definitief besluit valt in oktober

De scenario’s die nu er nu liggen, zijn in overleg met een klankbordgroep van betrokkenen tot stand gekomen. In twee bijeenkomsten hebben zij hun zegje kunnen doen. Op 5 oktober bespreken de gemeenteraden van Rheden en Rozendaal in een gezamenlijke vergadering welk scenario verder wordt uitgewerkt tot masterplan.

Dat masterplan wordt tot en met het einde van het jaar helemaal uitgewerkt, samen met de betrokkenen. Rond de jaarwisseling nemen de gemeenteraden dan een besluit over het masterplan en de maatregelen die nodig zijn om het uit te voeren. Na het vaststellen van het definitieve plan inclusief een planning wordt in 2022 gestart met de werkzaamheden.

door: Adriënne Huizer

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.