Vitesse met geluk door in Europa: 'Ronde verder was het doel, dat is gelukt' - RTV Connect
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Thomas Letsch in het Tallaght-stadion. Foto: Omroep Gelderland
Ankeiler: Het was meer geluk dan wijsheid in de tweede helft, maar Vitesse is erin geslaagd om een ronde verder te komen in de Conference League.

- Het was meer geluk dan wijsheid in de tweede helft, maar Vitesse is erin geslaagd om een ronde verder te komen in de Conference League. Door een 1-2 overwinning tegen Dundalk spelen de Arnhemmers volgende week tegen Anderlecht.

"We hebben het twee wedstrijden onnodig spannend gemaakt", zo stelt doelman Markus Schubert na afloop. De doelman redde Vitesse meerdere malen op knappe wijze. "Het was echt niet ons doel om het zo spannend te maken, maar uiteindelijk blijkt dat we ook kunnen bouwen op onze mentaliteit. Daarop hebben we gewonnen vandaag. Zoals het donderdagavond liep, kan het lopen in het Europese voetbal. Maar we zijn blij dat we verder zijn."

Tekst gaat verder na de video.

Toch weet Schubert dat het beter moet. "We zijn ook niet gelukkig met het feit dat we het zo spannend hebben gemaakt, dat mag ook niet. We hebben de tegenstander ook echt niet onderschat. Hoe dit komt gaan we analyseren."

'Weinig Europese ervaring'

Vitesse-trainer Thomas Letsch wijt het aan weinig Europese ervaring in zijn ploeg. "Dit is een kwalificatiewedstrijd in de Conference League. Iedereen die niet snapt dat dit kan gebeuren, begrijpt het n iet. Elke wedstrijd is spannend. En we moeten ook niet vergeten dat het grootste gedeelte van onze ploeg nog nooit Europees heeft gespeeld. Oroz speelde vorig jaar nog in de tweede divisie in Oostenrijk, Manhoef komt uit de jeugd. Daarnaast viel Doekhi weg in de wedstrijd, is Openda er niet bij, is Rasmussen er niet en Dasa ook niet. Dat vergeet je soms. Het is een zeer jong en onervaren team. Daarom ben ik trots dat we verder zijn."

Tekst gaat verder na de foto.

Afbeelding
Thomas Letsch in het Tallaght-stadion. Foto: Omroep Gelderland

Maar ook de trainer was niet gelukkig met de uitvoering. "We waren weer 60 minuten goed, we hadden grip en maakten doelpunten. Maar daarna verliezen we ons hoofd. Natuurlijk hebben we geluk gehad, dit is absoluut niet het spel wat we willen spelen. Ik ben dan ook niet tevreden, er is nog veel waar we aan moeten werken."

Maar Letsch heeft wel bereikt wat hij wilde. "We kwamen hier om een ronde verder te komen, dat is gelukt." Nu wacht Anderlecht. "Dat geeft weer nieuwe uitdagingen, het wennen aan drie keer in een week spelen bijvoorbeeld."