Ankeiler: De straatnamencommissie van Arnhem zoekt een nieuw burgerlid.

- De straatnamencommissie van Arnhem zoekt een nieuw burgerlid. De commissie adviseert het college van burgemeester en wethouders over nieuwe straatnamen in Arnhem.

“Het is het leukste bijbaantje dat er is”, zegt voorzitter Hein den Hartog van de straatnamencommissie. “We komen vijf keer per jaar bij elkaar. Leden moeten in Arnhem wonen en mogen geen bepaald belang hebben. Het gaat erom dat het echt inwoners zijn, die nuchter vanuit de bewoners mee kunnen praten”, aldus den Hartog.

De Arnhemse straatnamencommissie kwam er in 1962 en heeft een gestructureerde werkwijze. “We werken met thema’s. Denk aan het onderwerp topografie in Arnhem-Zuid met bijvoorbeeld de Haarlemweg”, zegt Den Hartog.

Pas sinds twintig jaar burgerleden

De straatnamencommissie bestaat dus al bijna zestig jaar, maar burgerleden zitten er pas sinds twintig jaar in. “Dat doen we sinds de komst van de wijk Schuytgraaf, toen is dat idee ontstaan”, aldus Den Hartog. “Vroeger hadden we alleen leden die bijvoorbeeld bij de brandweer zitten. Want het is belangrijk dat een straat makkelijk gevonden kan worden.”

De straatnamencommissie heeft twee burgerleden en zoekt één nieuwe. “Iemand wordt voor drie jaar benoemd en dat kan één keer verlengd worden”, zegt Den Hartog. Wie lid wil worden kan vóór 6 september een mail sturen naar de straatnamencommissie met een korte motivatie en CV.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.