Een kus en weg, kroost coronaproof naar Rhevak - RTV Connect
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Knutselen tijdens Rhevak Foto: RTV Arnhem
Ankeiler: Kinderen die deze week meedoen aan Rhevak, dé kindervakantieweek van Rheden, worden coronaproof gebracht en gehaald.

- Kinderen die deze week meedoen aan Rhevak, dé kindervakantieweek van Rheden, worden coronaproof gebracht en gehaald. Om ouders en verzorgers zoveel mogelijk buiten het terrein te houden, is er een zogeheten kiss & ride-zone ingericht.

“Ouders zetten hun kinderen af bij de poort en mogen zelf niet mee het terrein op”, zegt vrijwilliger Inga Haverkamp. “Vanaf daar begeleiden wij de kinderen dan verder.” Ouders snappen de maatregel. “Het is zoals het is en het is op een goede manier opgelost zo”, zeggen enkele moeders die hun kinderen deze morgen komen brengen.

Zelf missen de jonge deelnemers hun ouders niet. “Wij gingen toch altijd al alleen naar Rhevak”, zegt de tweeling Lynn en Tess Versteegh. “Maar meestal kwamen ze wel bij de rand van het veld even kijken.” Dat is dit jaar niet mogelijk.

Met een huifkar over het terrein

Aan ouders wordt wel de mogelijkheid geboden om op vaste tijden langs te komen. “Ze kunnen zich inschrijven om woensdag bij de markt te komen te kijken”, zegt Haverkamp, die al 23 jaar vrijwilliger is bij het vakantiekamp. “We reserveren dan een tafel voor ze in een tijdslot waarin ze hier naar toe kunnen komen.”

Ook denkt de organisatie nog na over een huifkar. “Zo kunnen ouders, op anderhalve meter, een rondje maken over het veld. Omdat het toch leuk is om te zien hoe het met je eigen kind gaat.”

Veel activiteiten

Behalve de coronaproof organisatie is Rhevak vooral hetzelfde als andere jaren. “We hebben altijd een thema en dit jaar is dat ridders van de kromme spijker”, zegt Haverkamp. “Alles wat we doen, doen we in het thema van ridders en prinsessen: knutselen, spelletjes en toneel.”

Afbeelding
Knutselen tijdens Rhevak Foto: RTV Arnhem

En dus zijn kinderen die niet aan het zagen en timmeren zijn dinsdagmorgen in de tent druk bezig met het beschilderen van schilden en zwaarden. In de middag gaat ook het zwembad nog open en kunnen kinderen aan de kabelbaan glijden.

Kampvuur met familie

Vrijdagavond wordt Rhevak afgesloten met een kampvuur. Lynn en Tess kijken hier al naar uit. “Wij zijn voor het laatst dit jaar, dus we mogen helpen met afbreken. Dat is traditie.” Het afvalhout wordt ’s avonds verbrand bij het kampvuur.

Daar mag ook familie bij aanwezig zijn, zegt vrijwilliger Hasse Schoo. “Normaal is dat een soort bijeenkomt voor het hele dorp, maar dat kan dit jaar niet. Dus ook dat doen we met inschrijvingen en daarbij hebben ouders en grootouders voorrang.” Maar zover is het nog niet, eerst worden de hutten nog afgebouwd en versierd. Tess en Lynn zijn samen met hun vrienden alweer druk aan het zagen en timmeren om het werk af te krijgen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.