Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Kinderboeken halen en terugbrengen kan nu ook in de hal van het Arnhemse stadhuis.

- Kinderboeken halen en terugbrengen kan nu ook in de hal van het Arnhemse stadhuis. Als start van de kinderboekenweek heeft burgemeester Ahmed Marcouch het kinderzwerfboekstation in gebruik genomen.

Het initiatief voor de kast met boeken, komt van Susan van Ommen. “Ik ben docent Nederlands geweest”, vertelt ze over hoe ze op het idee kwam. “Dus ik weet wat het betekent als mensen weinig lezen en hoeveel negatieve gevolgen dat kan hebben.” Om dat tegen te gaan, stelde ze voor een kast op een plek te zetten waar veel kinderen komen: de publieksbalie van het stadhuis.

De gemeente is enthousiast over haar idee en nu staan er tientallen boeken in de kast. “Ik denk dat er nu zo’n tachtig boeken staan”, schat Van Ommen. “En ik heb nog een aantal dozen thuis staan, dus het kan nog worden aangevuld.” Ze is niet de enige die de kast vult. Het idee van een zwerfboekenstation is dat je er zelf ook boeken achter kunt laten die je niet meer leest.

Genoeg te doen

Een paar honderd meter verderop kunnen kinderen ook hun hart op halen. “Daar zijn we blij mee”, zegt medewerker Kimberly Molina. “Voor het eerst in twee jaar kunnen we weer activiteiten organiseren.”

De bibliotheek pakt dan ook flink uit. “We hebben Hadassah de ster als theatershow en we organiseren kindercolleges.” Tijdens deze colleges vertellen gasten over hun beroep. “TV-presentator Edson da Graça, een arts en een parktoezichthouder komen langs. Het thema is natuurlijk ‘worden wat je wilt’ en wij wilden zoveel mogelijk beroepen belichten.” Daarnaast zijn boeken waarin beroepen voorkomen neergezet op een thematafel bij de ingang van de kinderafdeling.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel