Steun voor Arnhemse actie tegen verkeersoverlast - RTV Connect
Ankeiler: Een week nadat Platform Centrumring Arnhem begon met een flyeractie over maatregelen tegen de verkeersoverlast, hebben zich ruim 120 ringbewoners bij dat initiatief aangesloten.

- Een week nadat Platform Centrumring Arnhem begon met een flyeractie over maatregelen tegen de verkeersoverlast, hebben zich ruim 120 ringbewoners bij dat initiatief aangesloten. "En daar komen nog iedere dag aanmeldingen bij", laat mede-initiatiefnemer Albert Oost weten.

Dat zouden er nog meer kunnen zijn omdat ook uit omliggende straten en wijken bewoners interesse tonen. Zij zeggen ook overlast te ervaren, weet Oost. "Uit andere delen van de stad komen dezelfde geluiden van overlast, lawaai en snelheid. Maar vooralsnog blijft het een actie van de bewoners van de centrumring." Ook de Fietsersbond Arnhem zou mee willen doen.

'Kluitje in het riet'

De actie leeft enorm, ervaart Oost. "Iedereen hoopt dat er nu eindelijk eens wat gebeurt aan de ‘snelweg’ dwars door de stad. Veel bewoners zeggen dat ze al jaren klagen over de toenemende overlast, maar telkens met een kluitje in het riet worden gestuurd."

Volgens Oost is het huidige gemeentebestuur er vooral voor de auto en meer parkeerplaatsen dan voor woonkwaliteit.

Uit de reacties zou onder meer blijken dat mensen 'niet eens meer op hun balkon kunnen zitten' of 'hor en dol worden van het razende verkeer', aldus Oost.

Zie ook: Bewoners Arnhemse centrumring maken gezamenlijke vuist tegen verkeersoverlast