Bevat Video: Video
Ankeiler: 'Voor jongeren is er niets te doen in Arnhem-Zuid', vinden Rijnstad Jongerenwerk en Stadslandbouw Mooieweg.

- 'Voor jongeren is er niets te doen in Arnhem-Zuid', vinden Rijnstad Jongerenwerk en Stadslandbouw Mooieweg. Daarom maakten jongeren er woensdag muurschilderingen met graffiti. 9 oktober werd er gestemd op de ontwerpen van jongeren, die nu in graffiti zijn verenigd op de Mooieweg.

Deelnemer Kick Verhagen is blij dat er iets in Arnhem-Zuid georganiseerd wordt. "Anders zit je je steeds te vervelen, dat is ook niet leuk." Ook deelnemer Ringo Verhagen is blij met het graffiti spuiten. "Het is leuk om te doen! Normaal kan je niet zomaar graffiti spuiten."

Volgens Gytha van der Veer van Stadslandbouw Mooiweg, waar vrijwilligers verse groenten, kruiden en fruit verbouwen, slaat het project 'Kunst op de Keet' twee vliegen in één klap. "Onder het dak van de keet wilden we graag een kunstwerk en ook op de achterkant van de bijenstal", legt ze uit. Ze raakte in gesprek met Rijnstad Jongerenwerk en vogelden samen uit dat 'jongeren graffiti spuiten leuk vinden'.

Street-art kunstenaars

Onder begeleiding van street-art kunstenaars Sander Dolstra en Erik Snelder maken jongeren een ontwerp die ze later samen uitwerken. Dolstra wil de jongeren laten zien wat er allemaal kan met graffiti. "Ik maak met spuitbussen kunstwerken in de openbare ruimte. Dat is ontstaan uit graffiti, maar is nu verheven in een kunstvorm. Het lijkt me super tof om jongeren te inspireren om hetzelfde pad als te bewandelen."

'Graffiti is toch illegaal?'

Deelnemer Verhagen dacht dat graffiti illegaal was: "Ik dacht graffiti? Dat is toch illegaal. Maar toen dacht ik: oke als het hier mag..." Volgens Dolstra is het goed om te benoemen dat je niet overal graffiti mag spuiten. "Er zijn hall of fames waar je kunt oefenen met graffiti, daarmee sluit ik al mijn workshops af."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.