Bevat Video: Video
Ankeiler: Een stroomstoring zorgt woensdagmiddag voor problemen op station Arnhem Centraal.

- Een stroomstoring zorgt woensdagmiddag voor problemen op station Arnhem Centraal. Door een kapotte waterleiding is er lekkage ontstaan in een werkruimte van het station. Volgens de NS is om veiligheidsredenen de stroom er af is gehaald. Winkels moesten hun deuren sluiten en liften en roltrappen werken niet.

"Ineens zijn al die winkels gesloten, dat gun je winkeliers niet na al een zware periode door de lockdown", vertelt voorbijganger Demira Kuivenhoven. Ze komt dagelijks op het station en heeft dit nog niet eerder gezien.

Volgens woordvoerder Leonie Bosselaar van de NS is de stroomstoring veroorzaakt door lekkage van een kapotte waterleiding onder het station. "Om veiligheidsredenen wordt dan de stroom er afgehaald om kortsluiting te voorkomen. Zo moesten winkels sluiten", legt Bosselaar uit.

Gevolgen winkeliers en reizigers

Of de stroomstoring grote gevolgen heeft voor winkels, kan de NS nog niet zeggen. "We moeten niet vooruitlopen op de zaken. Het is heel vervelend en we gaan het snel maken." Volgens Bosselaar wordt er daarna gekeken naar de gevolgen voor de winkels.

Een medewerker van de bloemenzaak in de stationshal laat weten het behoorlijk druk te hebben door de storing. "Door de storing lopen we achter op schema." Ook ouderen en mindervaliden ondervinden problemen, nu ze geen gebruik kunnen maken van de liften of roltrappen. Bosselaar adviseert om zo nodig gebruik te maken van een taxi. "Je kunt de kosten dan terugvragen via de NS."

Lekkage

Het NS-station Arnhem Centraal kampt vaker met lekkages. Een medewerker van de snackbar in de stationshal vertelt al vaker water in de zaak te hebben gehad. "Deze keer is het niet aan onze kant. Maar toen stond er gewoon water achter de balie."

Wanneer de storing verholpen is, is volgens de NS nog niet bekend.

Lees ook: Arnhem Centraal is lek, mogelijk strop van 3 miljoen

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.