Bevat Video: Video
Ankeiler: Het duurt nog maar enkele nachtjes voor Sint Nicolaas weer in Arnhem arriveert, maar de pepernoten liggen al geruime tijd in de schappen.

- Het duurt nog maar enkele nachtjes voor Sint Nicolaas weer in Arnhem arriveert, maar de pepernoten liggen al geruime tijd in de schappen. Zij zijn er in de meest gedurfde smaken: van stroopwafel tot zure mat en van lemon cheesecake tot framboos chili.

‘’Onze kruidnoten worden binnenlands geproduceerd door drie verschillende fabrikanten. Elk met een eigen specialiteit, zoals glutenvrij, taaitaai en een voor de normale kruidnoten,” vertelt Willem Sablan, storemanager van Peppernuts in Arnhem.

Onder de Arnhemmers is de chocoladevariant echter favoriet. Willem denkt dat iedereen de normale kruidnoten een beetje moe is: “Ik denk dat chocolade kruidnoten op dit moment meer worden verkocht, omdat er veel meer verschillende smaken zijn, dus er is iets wat iedereen lekker vindt.”

Kruidnoten zijn ook wel een beetje verslavend als je eenmaal aan het eten bent, maar Sablan laat weten dat er vanaf volgend jaar waarschijnlijk ook suikervrije kruidnoten in de schappen liggen. ‘’Dan kun je er zoveel eten als je wil!”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel