Ankeiler: Joop Toeter is ongelofelijk verrast met het Arnhems Meisje.

- Joop Toeter is ongelofelijk verrast met het Arnhems Meisje. De coördinator van de Voedselbank in Arnhem-Zuid kreeg het beeldje uit handen van burgemeester Ahmed Marcouch voor zijn inzet voor diverse goede doelen.

“Ik kwam op het feest van de Voedselbank, maar ik had niet verwacht dat ik zelf in het zonnetje gezet zou worden”, zegt Toeter in het programma ZiZo van RTV Arnhem. De Voedselbank vierde vorige week het vijftienjarig bestaan in de Koepelgevangenis. “Ik ken het Arnhems Meisje alleen als koekje. Het was echt ‘wat gebeurt me nu?’ toen ik de prijs kreeg.” De gemeente beloonde Toeter omdat hij zich al jarenlang inzet voor veel goede doelen. Naast de Voedselbank zijn dat onder andere het Leger des Heils, de Vrijwilligerscentrale en opvang van dak- en thuislozen De Duif.

“Joop Toeter geeft mij energie”, zei burgemeester Marcouch tijdens de uitreiking. “Om zijn geweldige motto ‘doen wat we geloven’, omdat hij zich inzet voor de Arnhemmers die een zetje nodig hebben. Geven en doorgeven, dat is de kunst van het goede Arnhemse leven. Laten we allemaal een beetje als Joop Toeter zijn.” In 2007 werd Toeter al benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn werkzaamheden voor de goede doelen.

Arnhems Meisje

Het Arnhems Meisje wordt sporadisch uitgereikt. “Hooguit enkele keren per jaar”, laat de gemeente weten. “Mensen die langdurig en actief baanbrekend deelnemen aan het maatschappelijk leven in Arnhem maken kans op het bronzen beeldje dat een weergave is van het standbeeld uit 1980 van Joop te Riele.” Eerder kregen onder anderen oud-wethouder Hans de Vroome, cultuurorganisator Marjan Knüppe, schrijver Koos van Zomeren en drummer Pierre Courbois het Arnhems Meisje.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.