Ankeiler: Vitesse heeft het niet voor elkaar gekregen om punten te pakken op bezoek bij PSV. Voor de rust sloegen de Eindhovenaren toe met goals van Sangare en Bruma.

- Vitesse heeft het niet voor elkaar gekregen om punten te pakken op bezoek bij PSV. Voor de rust sloegen de Eindhovenaren toe met goals van Sangare en Bruma. Trainer Letsch probeerde met wissels in de rust het tij te keren, maar de schade bleek niet te herstellen voor de matig spelende Arnhemmers. Een vervelende nederlaag in de aanloop naar de Europese confrontatie in Rennes.

Vanaf het begin was te zien dat Vitesse genoegen zou nemen met een punt. Waar de ploeg normaliter de tegenstander geen ruimte geeft om te voetballen, zakten de Arnhemse manschappen nu vooral in. Daarbij ging er aan de bal ook het nodige mis bij de bezoekers.

Openingstreffer PSV

Balverlies van Dasa leidde de openingstreffer in. Dasa verspeelde de bal aan de zijkant en PSV kon direct profiteren. Het eerste gevaar kon Rasmussen nog verijdelen, maar ook dat was niet overtuigend. Ibrahim Sangare pikte op en schoot de bal, buiten bereik van Schubert, in de verre hoek, 1-0.

Doelpunt Bruma

PSV bleef de bovenliggende partij en liet Vitesse niet in de wedstrijd komen. Na een half uur beloonde de thuisploeg dit overwicht met een prachtig doelpunt. Een voorzet van Mario Götze kwam uit op het hoofd van spits Vinicius. De Braziliaan legde de bal op een presenteerblaadje neer voor Bruma, die vervolgens de pass van zijn collega vanuit de lucht in de bovenhoek schoot.

Wissels Vitesse

Na rust probeerde Letsch een offensief te forceren door Huisman en Von Moos te brengen voor de onzichtbare Frederiksen en Buitink. Dit had kort effect, want in het begin van de tweede helft kon Vitesse de thuisploeg daadwerkelijk onder druk zetten. Maar schoten van Openda, Bero en Wittek vonden op hun weg alle keren een PSV’er.

Vitesse onmachtig

In de slotfase kwamen Darfalou en Gboho nog in de ploeg, maar ook zij konden het tij niet keren. Aan de andere kant was PSV nog een keer gevaarlijk, maar het bleef bij 2-0. Een treffer van invaller Romero werd terecht afgevlagd wegens buitenspel.

Afbeelding
Teleurstelling bij Vitesse na 2-0 nederlaag Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Slechte generale

Een slechte generale voor Vitesse. De ploeg van Letsch zal de rug snel moeten rechten, want aanstaande donderdag wacht in Frankrijk Stade Rennes. In Arnhem ging de eerste confrontatie met 1-2 verloren voor Vitesse. Om overwintering nog te kunnen bereiken, is een overwinning donderdag vereist. Maar dan moet Vitesse wel uit een ander vaatje tappen.