Vitesse knokt zich naar 3-3 in Rennes, houdt zicht op Europese overwintering - RTV Connect
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Blijdschap bij Maximilian Wittek na afloop Foto: Pro Shots / Paul Meima
Ankeiler: Vitesse heeft donderdagavond bij Stade Rennais een punt gepakt en blijft daarmee in de race voor Europese overwintering.

- Vitesse heeft donderdagavond bij Stade Rennais een punt gepakt en blijft daarmee in de race voor Europese overwintering. De Arnhemmers keken lange tijd tegen een achterstand aan, maar zagen Loïs Openda in de slotminuut van de officiële speeltijd de 3-3 binnen schieten. De inzet van Vitesse werd daarmee terecht beloond.

Snelle voorsprong Rennes

De thuisclub begon alert en stormde binnen een minuut al op naar het doel van Jeroen Houwen. Vitesse was gewaarschuwd, Majer gaf nog een waarschuwing en balverlies van Rasmussen leidde de 1-0 van Laborde in.

Kansen Vitesse, doelpunt Rennes

Na de snelle voorsprong haalde Rennes de voet enigszins van het gas en dat leverde Vitesse ruimte op. Dit resulteerde in twee kansen voor Openda en ook Oroz was dichtbij. Toch was het Rennes dat op 2-0 kwam, balverlies van Tronstad zorgde ervoor dat Laborde zijn tweede treffer van de avond kon maken.

Aansluitingstreffer

Waar Rennes verzuimde direct daarna de 3-0 te maken, was Vitesse wel succesvol. Daan Huisman verkleinde de Franse marge vlak voor rust tot een.

Vitesse sterk na rust

Na rust begon Vitesse sterk en dat leverde kansen op voor Huisman, invaller Thomas Buitink en Maximilian Wittek. Toch was het Rennes dat uitliep naar de 3-1. Laborde kreeg met wat geluk de bal in bezit en maakte zo zijn derde van de avond.

Vitesse dringt aan

In de slotfase ging Vitesse opzoek naar de gelijkmaker. Stade Rennais bleef lang overeind maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd schoot Openda Vitesse alsnog naar de 3-3. Een treffer die gezien de tweede helft zeker verdiend was.

Europese overwintering mogelijk

Doordat in poule G Tottenham Hotspur verrassend onderuit ging bij NS Mura, staat Vitesse net zoals Tottenham op zeven punten uit vijf duels. Rennes is nu zeker van de volgende ronde van de Conference League. In de laatste wedstrijd van de groepsfase neemt Vitesse het op tegen Mura, Tottenham speelt dan thuis tegen Stade Rennais.

Afbeelding
Blijdschap bij Maximilian Wittek na afloop Foto: Pro Shots / Paul Meima

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvarnhem.nl.

Deel dit artikel