Lead image 1:
Lead image TXT 1: Vitesse viert de 1-0 van Openda Foto: Pro Shots / Paul Meima
Ankeiler: Op een koude dinsdagavond heeft Vitesse de eerste seizoenshelft winnend afgesloten.

- Op een koude dinsdagavond heeft Vitesse de eerste seizoenshelft winnend afgesloten. In eigen huis wist de ploeg van Thomas Letsch, door een doelpunt van Loïs Openda, met 1-0 te winnen van PEC Zwolle. Het resultaat was positief, maar het spel van beide ploegen was niet om aan te zien.

In het elftal van de Arnhemmers keerden Bazoer, Dasa, Bero en Openda weer terug in de basis. Dit zorgde ervoor dat Letsch nagenoeg zijn sterkste opstelling in het veld stuurde. Kijkend naar de wedstrijd van augustus in Zwolle, waren er zelfs vijf wijzigingen. Zo stonden destijds spelers als Schubert, Oroz en Hajek nog in de basis.

Weinig enerverend

De eerste helft bracht weinig enerverende momenten en kwam pas na een half uur enigszins tot leven. Openda, Bazoer en nogmaals Openda waren dichtbij een treffer. Namens Zwolle had van den Belt de beste poging, maar zijn afstandsschot verdween net langs de kruising.

Afgekeurd

Vlak voor rust brak Saymak namens Zwolle toch nog de ban. Hij schatte een voorzet van linksachter Mees de Wit goed in en rondde bekwaam af, 0-1. Tenminste dat dacht men, maar na het bestuderen van de beelden bleek er sprake van buitenspel en hierdoor keurde arbiter van Boekel het doelpunt af.

Voorsprong

Na de rust schoot Vitesse werkelijk uit de startblokken. Door een fout van van den Belt kon Frederiksen de bal met buitenkant schoen bij Openda krijgen. De Belgische spits bleef oog in oog met Lamprou rustig en rondde koelbloedig af, 1-0.

Afbeelding
Vitesse viert de 1-0 van Openda Foto: Pro Shots / Paul Meima

Kansen

De thuisploeg bleef sterker en creëerde wel wat mogelijkheden. Zo waren Wittek en Bero beiden dichtbij. Echter was het Openda die de grootste kansen kreeg, maar waar hij na rust ijzig kalm scoorde, stuitte nu tweemaal vanuit een vergelijke situatie op Lamprou.

Houwen

Zwolle bleef in leven, maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen de Blauwvingers niet. En de schoten die men op doel kreeg, waren een prooi voor de prima keepende Houwen. Tot op heden beloont de goalie het vertrouwen van zijn trainer en bleek de wissel dus een goede zet.

Winnend het jaar uit

Door deze overwinning sluit Vitesse dit mooie jaar positief af. Een jaargang waarin de Arnhemmers de bekerfinale haalden, via de play-offs de groepsfase van de Conference League bereikten en nu ook overwinteren in ditzelfde toernooi. Daarbij gaat het in de Eredivisie ook prima, momenteel is men in bezit van een mooie plek in de subtop.