Ankeiler: Een 28-jarige Arnhemmer is op kerstavond aangehouden nadat hij op de Sonsbeeksingel tussen de treinstations Velperpoort en Arnhem Centraal een spoor van vernielingen achterliet.

- Een 28-jarige Arnhemmer is op kerstavond aangehouden nadat hij op de Sonsbeeksingel tussen de treinstations Velperpoort en Arnhem Centraal een spoor van vernielingen achterliet. De politie heeft inmiddels een lijst van dertig vernielde auto's en scooters op de route die hij in zijn eentje te voet aflegde. "Mogelijk heeft de man nog meer vernield", laat een politiewoordvoerder weten.

Een 35-jarige man en zijn hoogzwangere vrouw deden melding van de zaak, nadat zij tijdens het kerstdiner werden opgeschrikt door een rinkelend geluid. Al snel zagen zij de rechterzijspiegel van hun voor de deur geparkeerde auto op de grond liggen. Enkele nieuwe knallen van vernielingen volgden. In de verte zagen zij de vermoedelijke dader weglopen.

Op heterdaad betrapt

De politie was snel ter plaatse en na een tweede melding die zij binnenkregen van vernielingen die de man aan het doen was in de buurt van het Centraal Station, konden ze hem daar aanhouden. Er is door meerdere buurbewoners uit de wijk Klarendal aangifte of melding gedaan. Ook heeft de politie hem vlak voor de aanhouding zelf tegen een autospiegel aan zien trappen. De man zit nog vast.

Iedereen die op de route van een kleine 1,5 kilometer tussen de twee stations schade heeft aan zijn voertuig, wordt gevraagd dit bij de politie te melden. Ook camerabeelden waarop de man mogelijk is te zien, zijn welkom.