Ankeiler: Vitesse voetbalt na de winterstop op een nieuwe grasmat. Vandaag beginnen de werkzaamheden in stadion GelreDome. Het huidige veld verkeert in een erbarmelijke staat.

- Vitesse voetbalt na de winterstop op een nieuwe grasmat. Vandaag beginnen de werkzaamheden in stadion GelreDome. Het huidige veld verkeert in een erbarmelijke staat.

Thomas Letsch deed de afgelopen maanden al eens zijn beklag over het gras. De trainer zag het veld met de week slechter worden en adviseerde daarom ook intern om vervanging van de ondergrond. Die gaat er nu komen. Over twee weken bij de hervatting van de competitie moet de klus zijn geklaard.

Volgens Vitesse komt de vervanging van de grasmat voort uit de impact van het grote aantal wedstrijden. Dat zal tijdens de tweede seizoenshelft niet anders zijn, waardoor de club zich nu genoodzaakt voelt in te grijpen.

Vitesse speelt zijn eerste wedstrijd op het nieuwe veld op dinsdag 18 januari. Tegenstander is dan DVS'33 in de strijd om de KNVB Beker. Vervolgens zijn de eerstvolgende thuiswedstrijden vier dagen later tegen FC Groningen en op zaterdag 12 februari tegen PSV.