Lead image 1:
Lead image TXT 1: De rechter bij het uitspreken van het tussenvonnis. Foto: Omroep Gelderland
Ankeiler: De rechtbank in Arnhem besloot woensdagmiddag nog geen uitspraak te doen tegen de 40-jarige Arnhemmer die ervan wordt verdacht in juni een pand van Emile Ratelband te hebben beschoten.

- De rechtbank in Arnhem besloot woensdagmiddag nog geen uitspraak te doen tegen de 40-jarige Arnhemmer die ervan wordt verdacht in juni een pand van Emile Ratelband te hebben beschoten. Met name één getuige, die anoniem is gebleven, moet opnieuw worden gehoord, oordeelde de rechter. De verdachte blijft voorlopig wel vastzitten.

Op die manier kwam de rechtbank tot een tussenvonnis en niet tot een oordeel, omdat het onderzoek nog niet volledig zou zijn geweest. De anonieme getuige die als 'melder 4' bekendstaat, zou in elk geval moeten worden bevraagd over de omstandigheden waaronder hij zijn waarnemingen deed, waaronder zicht en afstand. De rechter is geïnteresseerd in wat hij precies zag.

Datum en tijdstip voor dat verhoor moeten nog worden bepaald, net als de volgende behandeling van de rechtszaak.

In december hoorde de verdachte 15 maanden onvoorwaardelijke celstraf tegen zich eisen voor poging tot zware mishandeling en vernieling van twee ruiten. Het OM achtte het bewijsbaar dat hij een projectiel heeft afgevuurd richting het pand aan de Hulkesteinseweg.

Zie ook: Pand Emile Ratelband beschoten, 15 maanden cel geëist