Bevat Video: Video
Ankeiler: Er is nog altijd veel onduidelijkheid over hoe een Franssprekende man in Aerdt terecht kon komen.

- Er is nog altijd veel onduidelijkheid over hoe een Franssprekende man in Aerdt terecht kon komen. De man belde op oudejaarsdag aan bij een huis aan de Renbaan en zei te zijn overvallen. Een bewoner van het huis vertelt tegen RTV Connect dat hij niet wist wat hij meemaakte toen de man afgelopen vrijdagmiddag met bebloede handen voor de deur stond. "Je schrikt je helemaal kapot."

De bewoner van het huis in Aerdt zegt nog altijd een beetje van slag te zijn door het gebeuren. Onherkenbaar en anoniem vertelt hij dat de schrik er nog behoorlijk in zit bij hem en zijn vrouw. Ze willen niet herkenbaar over de zaak vertellen, omdat het onderzoek van de politie nog volop bezig is. Ook raadde de politie hen af om voor camera of microfoon hun verhaal te doen. "Zorg ervoor dat je niet met je snufferd op TV komt, adviseerde de politieman waarmee ik sinds vrijdag veel contact heb", zo vertelt de inwoner van het kleine dorpje nabij Zevenaar. "Het is ook niet duidelijk of de eventuele ontvoerders wisten dat de man juist hier bij ons huis heeft aangebeld. Dat is een angstaanjagend idee."

Mysterie nog niet opgehelderd

De politie deed een getuigenoproep en verspreidde het signalement van de man in de hoop antwoorden te krijgen. Het is nog altijd een raadsel hoe de Franssprekende man in Aerdt terecht kwam en wat hem precies is overkomen. Volgens de politie is het onderzoek nog volop gaande.

'Bebloede handen en verschrokken ogen'

De bewoner van het huis vertelt tegen RTV Connect dat de Franssprekende man in paniek voor de deur stond. "Hij belde verstijfd van de schrik aan en had bloed aan zijn handen. Hij keek met grote ogen van de schrik en hij was in paniek toen hij vertelde dat hij ontvoerd was. Hij sprak Frans en een heel klein beetje gebrekkig Engels, maar het werd direct duidelijk dat we de politie moesten bellen. Dat hebben we gedaan. We hebben hem opgevangen onder ons afdak en de politie was er al snel. Ze hebben de hele nacht onderzoek gedaan, en ook de volgende dagen nog."

Volgens de mensen waar de man heeft aangebeld is het inmiddels een internationale zaak geworden en zou er ook contact zijn met de politie in Parijs. "Het is niet niks", vertelt de inwoner van Aerdt.

Het is niet duidelijk waar de man nu verblijft. Volgens de politie is het in het belang van het onderzoek om dat geheim te houden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel