Ankeiler: Brasserie Bij Ons in Zevenaar blijft zaterdag toch dicht.

- Brasserie Bij Ons in Zevenaar blijft zaterdag toch dicht. De eigenaren hadden aangekondigd hoe dan ook open te gaan, maar komen daar op terug na een gesprek met burgemeester Lucien van Riswijk.

“Onze actie van zaterdag zal geen doorgang hebben”, laat eigenaresse Miriam Hilverts schriftelijk weten. “Het is ons verboden om de actie door te laten gaan. Als we het toch doen krijgen we een boete en een langere sluiting”, schrijft Hilverts. Wel is door de burgemeester toegezegd om de ondernemers, die niet voor steunmaatregelen in aanmerking komen, te helpen. “Hij gaat ons verhaal onder de aandacht brengen bij de juiste personen. Wij gaan er vanuit dat we daar uiteindelijk meer mee gebaat zijn om ons doel, het ontvangen van compensaties, te bereiken.”

“De ondernemers wilden aandacht voor het feit dat zij geen coronasteun ontvangen”, laat burgemeester Van Riswijk weten. “We snappen dat, maar zijn in gesprek gegaan om een andere manier dan tegen de regels in open gaan te bespreken. De specifieke situatie van deze ondernemers, waar in de regelgeving geen rekening mee gehouden is, wordt nu onder de aandacht gebracht bij het kabinet. Hopelijk komt deze casus zo bij de juiste personen terecht en wordt er een redelijk besluit genomen over steun aan deze ondernemers.”

Honderden reacties en veel reserveringen

Nadat bekend werd dat de zaak open zou gaan, kregen ze veel positieve reacties van mensen die van plan waren om langs te komen. Honderden mensen reageerden onder een bericht op de Facebookpagina van de brasserie. Het bleef niet alleen bij woorden, want voor het aankomende weekend was er geen plekje meer te krijgen via het reserveringsformulier op de website. “Wij willen iedereen bedanken voor de reacties en hopen hen snel weer in ons restaurant te mogen ontvangen”, sluit Hilverts af.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.