Ankeiler: Het plan van aanpak om de drukte op de Posbank te verminderen is klaar. Het is te druk in het natuurgebied aan de rand van Arnhem en daarom moeten er maatregelen getroffen worden.

- Het plan van aanpak om de drukte op de Posbank te verminderen is klaar. Het is te druk in het natuurgebied aan de rand van Arnhem en daarom moeten er maatregelen getroffen worden.

Het gebied blijft het grootste gedeelte van het jaar open voor auto’s en motoren, maar het gebruik daarvan wordt wel aan banden gelegd. In het hoogseizoen is het niet meer mogelijk om een rondje Posbank te rijden en mag gemotoriseerd verkeer alleen nog via de weg dat ze naar boven komen weer naar beneden.

“Om duidelijk te maken wanneer welke wegen open zijn en waar er parkeergelegenheid is, wordt een parkeerverwijssysteem gerealiseerd”, laat de gemeente weten. “Daarnaast willen we automobilisten stimuleren om meer gebruik te maken van parkeerplaatsen in het hele gebied van de Veluwezoom.” Het is ook de bedoeling dat het gebied rond het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten beter ingericht wordt en de verbinding tussen de Posbank en station Rheden moet verbeterd worden om de drukte te verminderen.

Laatste woord aan gemeenteraden

Het plan is geschreven door de colleges van burgemeester en wethouders van Rheden en Rozendaal, de gemeenten waarin het natuurgebied ligt. De gemeenteraden mogen nu zeggen of ze het eens zijn met de plannen zoals ze op tafel liggen. Dat gebeurt in februari. Daarna worden de plannen verder uitgewerkt. Voor de zomer moet dat af zijn en ook daarover hebben de gemeenteraden het laatste woord.

Zie ook

Van ontstaan tot overlast: de Posbank uitgelegd

Rozendaal wil rondje Posbank ook behouden

Veluwezoom alleen in hoogseizoen deels dicht

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.