Ankeiler: Een motoragent is donderdagavond mishandeld, nadat hij na een korte achtervolging een scooterrijder had klemgereden in Duiven.

- Een motoragent is donderdagavond mishandeld, nadat hij na een korte achtervolging een scooterrijder had klemgereden in Duiven. Er zijn twee minderjarige jongens aangehouden. De agent maakt het naar omstandigheden goed.

Donderdagavond wilde een motoragent bij het station in Duiven een scooterrijder controleren. Die stond bij een grote groep jongeren, op een plek die voor de buurt bekendstaat als bron van overlast. Toen de agent de scooterrijder wilde controleren, ging deze er vandoor. Na en korte achtervolging kon de agent de scooterrijder klemrijden op de kruising Heideanjer/Pinksterbloem. Hierbij kwam de scooterrijder ten val.

Scooterrijder wordt agressief

De scooterrijder keerde zich vervolgens tegen de motoragent en trapte hem hard tegen zijn borstkast. De agent kwam hierdoor ook ten val met zijn motor.

De politie heeft uiteindelijk twee minderjarige jongens aangehouden: een 17-jarige jongen uit Westervoort en een 16-jarige jongen uit Duiven. Ze worden verdacht van (poging) zware mishandeling. Beiden worden door de recherche verhoord. De motoragent maak het naar omstandigheden goed, zo meldt de politie op Facebook.

Video van mishandeling

Op social media zouden beelden van de mishandeling circuleren, zegt de politie. Mensen die deze beelden hebben worden gevraagd die te delen met de politie.

Meer over

Deel dit artikel