Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: 14 treinen in het uur, dat is het toekomstbeeld voor het spoor dat door Duiven en Westervoort loopt. In 2026 rijdt er een nieuwe trein vanuit Winterswijk richting Arnhem, de RegioExpres.

- 14 treinen in het uur, dat is het toekomstbeeld voor het spoor dat door Duiven en Westervoort loopt. In 2026 rijdt er een nieuwe trein vanuit Winterswijk richting Arnhem, de RegioExpres.

De RegioExpres is een extra sneltrein die door de Liemers zal rijden met als doel om de achterhoek beter te verbinden met Arnhem en de Randstad. De trein zal tussen Winterswijk en Doetinchem in elk dorp stoppen maar de inwoners van Duiven en Westervoort kunnen echter niet meereizen met de sneltrein. Dit zal volgens Ton Spaargaren, wethouder van Duiven, zeker geen probleem zijn. “De inwoners van Doetinchem en voorliggende dorpen en steden zullen wel in de RegioExpres in kunnen stappen, dat maakt dat de treinen die wél in Duiven stoppen rustiger zijn”, zegt Spaargaren. RTV Connect maakte deze video:

Inwoners van Duiven maken zich zorgen over eventueel geluidsoverlast, “We kunnen verschillende maatregelen nemen om dit te voorkomen’’ reageert Spaargaren. Of dit ook gaat gebeuren is nog de vraag, de kosten zouden dan betaalt moeten worden door de initiatiefnemer van het plan. “De gemeente Duiven is hier namelijk niet op ingericht”. De wethouder geeft aan dat hij ook wil voorkomen dat de spoorwegovergangen te druk worden, en dat er vervolgens weer opstopping in het verkeer veroorzaakt wordt.

Momenteel is het project nog in de verkenningsfase. Hierna volgt de planuitwerkingsfase, waarin het voorkeursalternatief wordt uitgewerkt tot verschillende varianten van de toekomstige sneltrein. In maart 2022 beslist de provinciale staten over het voorstel en gaat deze volgende fase van start.

Door: Aniek Beekman

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel