Bevat Video: Video
Ankeiler: Huurders van de Paasbergflat aan de Bronbeeklaan in Arnhem voelen zich opgelicht door de verhuurder van de studio's en appartementen.

- Huurders van de Paasbergflat aan de Bronbeeklaan in Arnhem voelen zich opgelicht door de verhuurder van de studio's en appartementen. De gemeente maakte deze week bekend dat de flat eind februari leeg moet zijn. Gebeurt dat niet, dan moet de eigenaar - stichting Zorgwonen Bronbeek - 50.000 euro boete betalen.

Huurders lijken de dupe te worden van een kwestie tussen de gemeente en de eigenaar van de flat. De verhuurder wil niet meewerken aan een integriteitsonderzoek. De gemeente zegt dat de verhuurder fout zit, want er mogen helemaal geen huurders in zitten. Het bestemmingsplan moet eerst worden gewijzigd, en dus wonen de de huurders nu – zonder dat ze dat wisten – illegaal. De gemeente laat weten dat zij snappen dat de huurders nu de dupe dreigen te worden, maar de gemeente kan ook niet toestaan dat er illegaal wordt verhuurd.

'Moet ik dan terug naar Amsterdam?'

Tino Kempen komt uit Amsterdam en is één van de huurders in de flat. Hij tekende een contract voor negen maanden en betaalde een forse borgsom, maar omdat hij aan de HAN studeert was hij allang blij dat hij een betaalbare woning had gevonden in Arnhem. Hij voelt zich belazerd door de huurbaas nu hij er eind volgende maand al uit moet. Tino vreest dat hij zijn € 1100,- borg niet meer terug ziet als de gemeente Arnhem daadwerkelijk de boete oplegt aan de verhuurder. In deze video van streekomroep RTV Connect vertelt de student dat hij zich opgelicht voelt.

Gemeente Arnhem belooft hulp

De gemeente merkt op dat zij ook niet zomaar woningen uit de mouw kan schudden, maar zij zullen de huurders waar mogelijk helpen als het hen niet lukt om tijdig vervangende woonruimte te vinden. In het verleden was er al veel gedoe rondom de flat, zo liet een stichting er ex-gedetineerden wonen, maar dat stuitte op veel verzet van uit de buurt. De gemeente Arnhem en die stichting lagen tot aan de Raad van State met elkaar in de clinch, nu is er dus weer gedoe over de nieuwe bewoners van de flat.

Tino moet eruit, de appartementen worden nog altijd online aangeboden

Terwijl Tino met grote haast zoekt naar vervangende woonruimte in Arnhem, worden er online nog altijd appartementen uit de Paasbergflat aangeboden. De verhuurder adverteert nog altijd met studio's en appartementen die voor tijdelijke bewoning worden aangeboden via websites als Kamernet.nl. Ook op de eigen website van de verhuurder worden er nog woningen aangeboden aan de Brongbeeklaan 66 in Arnhem. De verhuurder was telefonisch niet bereikbaar voor commentaar.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.