Ankeiler: Geknipt worden in het theater, terwijl je ook nog een voorstelling te zien krijgt.

- Geknipt worden in het theater, terwijl je ook nog een voorstelling te zien krijgt. Dat gebeurt niet vaak, maar wel aanstaande woensdag in de Gasthuiskerk in Doesburg. Kapsalons en Podium Doesburg, dat het theaterprogramma in de kerk verzorgt, slaan de handen ineen.

“We doen het voor allebei”, zegt programmeur Theo Maas van Podium Doesburg. Met allebei bedoelt hij de artiesten en theaters die nog niet aan het werk kunnen. “Artiesten kunnen zonder theater niet spelen, en zonder artiesten kunnen wij niet programmeren.” Maas vindt het ‘een beetje gek’ dat de kappers dat sinds zaterdag weer open mogen, maar de theaters niet. “Een kapper met een beetje een grote zaak kan gewoon vijftig mensen op een dag ontvangen. Wij kunnen dat ook binnen de regels, maar wij mogen niet open.”

Reden voor Maas om mee te doen aan het landelijke initiatief Kapsalon Theater van Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries. Het kostte hem wel enige moeite om kappers te regelen die in de kerk kunnen knippen. “Veel salons zitten zo vol met afspraken, die zien geen kans meer om bij ons te knippen.” De artiesten waren wel zo rond. “Voor hen is het allemaal wel te doen, want zij zitten stil.” Het is alleen mogelijk om geknipt te worden, uitgebreidere behandelingen zoals wassen, watergolven en verven gaan door de beperkte mogelijkheden in de kerk niet.

Divers programma

In korte tijd heeft Maas een divers programma samengesteld. “Trompettist Erik Vloeimans komt optreden met het Ravelli Brass Septet, zij werken momenteel samen aan een programma.” Andere artiesten zijn Eddy Berentsen en Esther Pelgrom die jazzliedjes spelen en het duo Ella Kamerich en Linda Speulman.

Twee kappers knippen in de kerk en een derde levert de stoelen. In de wachtruimte wordt het publiek vermaakt door de optredende artiesten. “Dat alles volgens de maatregelen. Iedereen moet een QR-code hebben, we houden anderhalve meter afstand van elkaar, we dragen mondkapjes er is een pauze tussen de artiesten en we zorgen ervoor dat er niet teveel mensen tegelijk binnen zijn. Alles om te laten zien dat ook de theaters veilig open kunnen, want dat is uiteindelijk het hele doel van deze actie”, sluit programmeur Maas af.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.