Ankeiler: In een Gelders onderonsje tussen Vitesse en de amateurs van DVS’33 uit Ermelo zijn de Arnhemmers erin geslaagd om de kwartfinale van de KVNB beker te bereiken.

- In een Gelders onderonsje tussen Vitesse en de amateurs van DVS’33 uit Ermelo zijn de Arnhemmers erin geslaagd om de kwartfinale van de KVNB beker te bereiken. De thuisploeg wist op moeizame wijze de zaterdag derdedivisionist met 2-0 te verslaan. Daan Huisman en Loïs Openda waren de doelpuntenmakers.

Ten opzichte van afgelopen zaterdag had trainer Thomas Letsch zijn ploeg op drie plaatsen gewijzigd. Er was plek gemaakt voor Gboho, Oroz en Huisman. Aan de kant van DVS’33 was Stef Nijland verreweg de bekendste naam van het elftal. De in de spits spelende Nijland was eerder actief bij onder andere FC Groningen, PSV, Willem ll, PEC Zwolle en De Graafschap.

Huisman scoort

Het duel tussen de Gelderse ploegen kwam vrij stroef op gang. Vanaf het begin waren de intenties van DVS’33 duidelijk. Zo lang mogelijk het doel schoonhouden en hopen op een geslaagde counter. Dit lukte de ploeg uit Ermelo tot minuut 22. Openda veroverde de bal op de helft van de tegenstander, omspeelde een paar verdedigers en bereikte Huisman. De man uit Huissen kon vervolgens vanaf randje zestien raakschieten, 1-0.

Kans DVS’33

Na deze openingstreffer deed Vitesse verwoede pogingen om gevaarlijk voor het doel van Waterberg te komen. Maar de ploeg strandde telkens tegen een muur van verdedigers. De grootste kans voor de bezoekers volgde na een goed half uur, een voorzet van Van de Berg kwam uit bij Akla, maar de spits kon de kans niet benutten. Zo ging men rusten met een 1-0 tussenstand.

Spelbeeld onveranderd

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld onveranderd, Vitesse had het balbezit en DVS’33 verdedigde ver op de eigen helft. De ploeg van Letsch kwam dan ook niet veel verder dan kleine kansjes voor Huisman en Openda. In de omschakeling waren de gasten weer een keer gevaarlijk, de snelle Roemeon probeerde zijn dribbel te belonen maar schoot in het zijnet.

Fout afgestraft

Vlak hierna wist Vitesse wel toe te slaan. Een te korte kopbal van El Ablak naar zijn doelman was te onderscheppen voor Openda. De Belg keek snel waar keeper Waterberg zich bevond, om vervolgens de bal over de kansloze doelman heen te lobben, 2-0.

Debuut de Regt

Met nog zo’n tien minuten op de klok vond Thomas Letsch de tijd rijp om Gyan de Regt zijn debuut te gunnen. Als vervanger van Dasa mocht de debutant de rechterkant bestrijken en bleef hierin prima overeind. Qua spanning en kansen was de wedstrijd sinds de 2-0 wel op slot gegooid. Vitesse vond de tussenstand prima en DVS’33 was niet bij machte om een slotoffensief te creëren.

Kwartfinale

Door deze overwinning mag Vitesse zich melden in de kwartfinale van het bekertoernooi. Een positie waar de ploeg van Letsch zich vorig jaar ook bevond. Destijds was ADO Den Haag de tegenstander en kon men doorstomen naar de halve finale. Vitesse weet zaterdag wie de volgende tegenstander zal zijn. In de competitie is aanstaande zaterdag FC Groningen te gast, men trapt dan om 18.45 uur af in het GelreDome.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.