- Basisscholen in de Liemers herkennen zich in het landelijke beeld van oplopende besmettingen en kinderen die door een coronabesmetting niet naar school kunnen komen.

Het Veer in Duiven is hard geraakt door het coronavirus. Meer dan een kwart, van de totaal elf groepen, zit thuis. De 31 kinderen van groep 8 volgen vanaf maandag hun lessen thuis en groep 4 zit al voor de derde keer in thuisquarantaine. Woensdagochtend moest ook groep 7 thuisblijven om online les te volgen.

De school laat weten dat er tot heden geen docenten besmet zijn. Net als de kinderen moeten ook zij meerdere keren per week een test doen.

Drie docenten besmet

IKC De Hoge Hoeve in Westervoort heeft minder geluk gehad, daar zitten drie docenten besmet thuis. Zij worden vervangen door medewerkers, waardoor de kinderen van hun klassen wel gewoon naar school kunnen. Groep 1/2 en groep 8 zitten thuis als gevolg van positieve testen.

Op IKC Het Klokhuis vallen de gevolgen mee. Het aantal besmettingen is daar nog laag en beperkt zich tot individuele gevallen.

Naast de klassen die in hun geheel in thuiszitten, melden alle scholen dat zij te maken hebben met individuele ziekmeldingen.

Klas in quarantaine, dan niet trainen

Als gevolg van de toenemende besmettingen op de basisscholen in Duiven heeft SC Groessen ouders gevraagd om de kinderen uit klassen die in quarantaine zitten niet te laten trainen. De club maakt een uitzondering voor kinderen die in de afgelopen weken corona hebben gehad en weer zijn hersteld.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.