Afdrukken
Ankeiler: De Ceder op de parkeerplaats bij de Action in Duiven mag blijven.

- De Ceder op de parkeerplaats bij de Action in Duiven mag blijven. Eigenlijk zou de boom ten prooi vallen aan de zaag, maar na protest van inwoners van het dorp komt de gemeente op dat besluit terug.

“Er is aanvullend onderzoek gedaan”, laat de gemeente weten. “Daaruit blijkt dat de boom kan blijven staan als er een aantal aanpassingen gedaan worden.” Er worden nu veertien in plaats van zeventien nieuwe bomen geplant en er wordt één nieuwe geplande parkeerplaats geschrapt. “Daardoor blijft het aantal plekken gelijk met de huidige situatie”, aldus de gemeente. Een zware tak van de boom ontkomt niet aan de zaag. “Die moet verwijderd worden om eronderdoor te kunnen rijden, het blijkt dat dat geen gevolgen heeft voor de boom.”

Inwoners zijn blij met de keuze van de gemeente. “Bedankt dat er wordt geluisterd!”, reageert Marloes Peters. Jeroen Muis noemt het een verstandig besluit en Vilma Keijzer vindt het heel fijn. “Het is zo’n heel mooi beeld als je daar loopt.” Toch is er ook kritiek, inwoners vinden dat de ophef voorkomen had kunnen worden. “Het zou mooi zijn als dat een volgende keer in gespreksvorm of een enquête kan worden georganiseerd”, zegt Angela Jansen. “Dan gaat het in overleg en kunnen de zaken worden toegelicht en verduidelijkt.” Eric Klappers vraagt zich af waarom er niet vooraf naar de inwoners geluisterd is. “Dan was dit allemaal niet nodig geweest.”

Werk start maandag

Het werk aan de parkeerplaats start maandag en is een onderdeel van de herinrichting van de Rijksweg. De halve parkeerplaats blijft tijdens het werk bereikbaar, net als de winkels. De verwachting is dat het werk in het najaar van dit jaar klaar is.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel