Ankeiler: De pop-uptestlocatie van de GGD blijft langer in Doesburg. Sinds begin januari is het mogelijk om je zonder afspraak te laten testen op corona.

- De pop-uptestlocatie van de GGD blijft langer in Doesburg. Sinds begin januari is het mogelijk om je zonder afspraak te laten testen op corona. Dat zou aan het einde van de maand aflopen, maar is met drie weken verlengd.

“De locatie blijft langer omdat het goed loopt met testen”, zegt Marije Wisselink van de GGD Gelderland Midden. “Er is voldoende aanloop en daarom is met de gemeente afgesproken om door te gaan tot 17 februari.” Daarna gaat de locatie waarschijnlijk wel dicht. “Het is in principe een harde datum, maar we kijken ook weer niet te ver vooruit”, aldus Wisselink.

In de testlocatie is het twee dagen per week mogelijk om te testen. Op dinsdag en donderdag kan er van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur getest worden in Jongerencentrum 0313. “Aan het begin van de week waren er zestig mensen per dag. Ik verwacht niet dat dat verdubbeld is nu, maar er is wel een stijgende lijn”, legt Wisselink de keuze om langer in de stad te blijven uit.

Zie ook: Drukte neemt toe bij testlocatie Doesburg

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel