Ankeiler: De kandidaten lijsten van zes partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Duiven blijven zoals ze zijn.

- De kandidaten lijsten van zes partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Duiven blijven zoals ze zijn. Dat heeft de Raad van State beslist, nadat inwoner Hendrik Elsinga bezwaar maakte tegen twaalf namen op de lijsten.

“Ze hebben zich de afgelopen periode onvoldoende ingezet voor de inwoners van Duiven”, vindt Elsinga. Hij maakte daarom vorige week vrijdag bij het inleveren van de lijsten bezwaar bij het centraal stembureau. Burgemeester Huub Hieltjes, voorzitter van het centraal stembureau in de gemeente, honoreerde zijn bezwaar niet. Je wel of niet voldoende inzetten was volgens hem geen voorwaarde om op een lijst te staan.

Omdat Elsinga zich onvoldoende gehoord voelde, richtte hij zich tot de Raad van State. Die deed vrijdag uitspraak en gaf de burgemeester gelijk. “De Kieswet geeft een aantal redenen waarom een kandidaat van de lijst geschrapt kan worden. De reden die Elsinga aangeeft, is niet één van de redenen”, aldus de Raad van State in de uitspraak.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel