Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Leonie Rolink stopt na de verkiezingen als wethouder in Renkum.

- Leonie Rolink stopt na de verkiezingen als wethouder in Renkum. De VVD’er kwam na de verkiezingen van 2018 in het college van burgemeester en wethouders en gaf toen al aan dat ze het voor maximaal vier jaar zou doen.

“De afgelopen vier jaar zijn prima bevallen. Ik vind het een hele leuke job en ik heb het met heel erg veel plezier gedaan”, zegt ze in het radioprogramma Connect in de spits op RTV Connect. Toch houdt ze zichzelf aan de vier jaar die ze van tevoren gesteld heeft. “Ik was geen beoogd wethouder en was een paar jaar daarvoor mijn eigen bedrijf gestart, wat een grote droom van me was. Daarom heb ik gezegd dat ik het zou doen, maar voor vier jaar zodat ik daarna mijn eigen bedrijf weer op kan pakken.”

De keuze om te stoppen was niet zo makkelijk als het nu lijkt. “Het was best een dilemma. Ik heb er ook goed over nagedacht en een weloverwogen keuze gemaakt.” Ondanks haar aangekondigde afscheid, verandert er niks aan haar werkzaamheden. “De dagen zien er gewoon uit zoals ze tot gisteren en vandaag waren. Ik ben nog volop aan het werk en dat blijf ik ook doen totdat er een nieuw college is aangetreden.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel