Bevat Video: Video
Ankeiler: Floortje en Ilse gaan voor het eerst stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Best moeilijk, want hoe bepaal je waar je op stemt?

- Floortje en Ilse gaan voor het eerst stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Best moeilijk, want hoe bepaal je waar je op stemt? Dit vragen Floortje en Ilse zich ook af en daarom besloten ze er een serie over te maken.

Over het algemeen kan politiek maar weinig jongeren boeien. Maar toch is het belangrijk om je stem uit te brengen. Vanaf 18 jaar heb je namelijk het recht om te gaan stemmen in Nederland. Vanaf maandag 21 februari komt er vier weken lang op maandag om 19.00 uur een aflevering online. In elke aflevering beantwoorden Floortje en Ilse een hoofdvraag.

Aflevering 1: Wat is de gemeenteraad?

Zo gaan ze in de eerste aflevering op zoek naar het antwoord op de vraag wat een gemeenteraad eigenlijk is. Hiervoor spreken ze Muriel Simonis van GroenLinks in Arnhem en Daphne Backer van de VVD in Doesburg.

Bekijk hieronder aflevering 1:

Ben je benieuwd naar de volgende afleveringen? Iedere maandag om 19.00 uur vind je de nieuwste vlog op ons Youtube-kanaal, en onze Instagram.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.