Ankeiler: De 17-jarige Arseni van Ewijk uit Westervoort heeft zijn stempas van burgemeester Arend van Hout gekregen. De jongen wordt op 15 maart 18, precies op tijd om zijn stem uit te mogen brengen.

- De 17-jarige Arseni van Ewijk uit Westervoort heeft zijn stempas van burgemeester Arend van Hout gekregen. De jongen wordt op 15 maart 18, precies op tijd om zijn stem uit te mogen brengen.

“Ik vind het heel bijzonder dat ik de jongste stemmer van Westervoort ben”, zegt Van Ewijk in een reactie. “Het voelt speciaal dat de burgemeester mij heeft uitgenodigd om langs te komen en het hier samen over te hebben.”

Burgemeester Arend van Hout ontving de jongste stemmer graag op het gemeentehuis. “Het is belangrijk dat jongeren die mogen stemmen dat ook gaan doen”, zegt hij. “Zij zijn de nieuwe generatie, het gaat dus ook over hun toekomst! Die is te belangrijk om alleen door oudere generaties te laten bepalen.” Van Hout sluit af met een oproep: “Laat je stem dus niet verloren gaan!”

174 brieven verstuurd

Van Ewijk is niet de enige jongere in Westervoort die voor het eerst mag stemmen. In totaal kregen 174 18-jarigen een brief van de burgemeester omdat ze voor het eerst mogen stemmen. Floortje en Ilse mogen ook voor het eerst stemmen. Zij maken daarom een serie voor RTV Connect. Iedere week verschijnt van hen een nieuwe vlog.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.