Bevat Video: Video
Ankeiler: De buren verhuisden bijna allemaal al eerder, maar Adrie en Miep van der Horst wisten van geen wijken.

- De buren verhuisden bijna allemaal al eerder, maar Adrie en Miep van der Horst wisten van geen wijken. Ze wilden in hun huisje aan de Vredenburgstraat blijven wonen, maar nu kiezen ze er toch voor om te verhuizen naar een woning in Duiven.

De zes woningen van verhuurder Vivare, in de volksmond bekend als het Rode Dorp vanwege de felgekleurde dakpannen, worden gesloopt om plaats te maken voor modernere woningen. Adrie had liever gezien dat ze gerenoveerd zouden worden. “Maar ook als dat was gebeurd, hadden we er tijdelijk uit gemoeten”, zegt hij terwijl hij midden in de verhuizing zit. Het stel kreeg eerder een andere woning aangeboden, maar dat zagen ze niet zitten. “We hebben nu iets gezien waar we ons wel goed bij voelen”, vult Miep haar man aan.

En dus wordt er langzaam maar zeker verhuisd. “We hebben alle tijd gekregen van de verhuurder. We hoeven er pas in juni uit te zijn”, vertelt Adrie aan een campingtafel die nu in woning staat en dient als keukentafel. “De grote spullen zijn vorige week verhuisd en nu wonen we eigenlijk op twee plekken. Het is wachten tot het internet in de nieuwe woning aangesloten wordt, zodat we helemaal kunnen verhuizen.”

Terug verhuizen

Het stel krijgt de mogelijkheid om terug te verhuizen als de nieuwe woningen er staan, maar ze weten nog niet of ze dat doen. “De sloop heeft nu al vertraging opgelopen. Dat zou in juni zijn, maar wordt nu na de bouwvak”, zegt Adrie. Miep ziet nog een ander probleem. “De plannen zien er op het eerste gezicht uit alsof de huizen nog donkerder worden dan dat ze nu al zijn. Ik hou van zonlicht in huis, dat vind ik belangrijk.”

Een raam in de woonkamer verdwijnt en de woningen worden breder. “Ze komen wat dichter bij elkaar te staan en er komt een schuurtje tussen”, zegt Adrie. “Het wordt allemaal heel open, waardoor het gaat tochten rond het huis. Ik heb het nu dicht gebouwd, maar dat mag dan niet meer.” Daarnaast speelt de leeftijd mee. “De oorspronkelijke oplevering van de eerste woningen was eind dit jaar gepland, maar het kan misschien wel twee jaar gaan duren nu. Dan zijn we bijna 80, hebben we dan de puf nog om naar een nieuwe woning te gaan? Maar dat mogen we dan besluiten.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel