Ankeiler: Het cruiseschip aan de Arnhemse Rijnkade blijft een half jaar langer open voor vluchtelingen.

- Het cruiseschip aan de Arnhemse Rijnkade blijft een half jaar langer open voor vluchtelingen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) geeft aan dat de druk voor opvang onverminderd groot is, waarop de gemeente besloot het cruiseschip tot en met november te laten liggen. Omwonenden zijn deze week per brief geïnformeerd over het besluit.

Sinds eind vorig jaar vangt de noodvoorziening maximaal 186 vluchtelingen op. Er zijn in die tijd geen incidenten of ongeregeldheden geweest, schrijft wethouder Cathelijne Bouwkamp aan de gemeenteraad. Het COA zorgt voor de dagelijkse begeleiding van de bewoners en geeft aan dat de sfeer goed is.

Zie ook: Eerste vluchtelingen gearriveerd op Arnhems cruiseschip

Het COA zegt regelmatig e-mails van buurtbewoners te ontvangen die willen doneren of wat willen doen voor de asielzoekers. Daarnaast wordt er een stadswandeling georganiseerd, laat Bouwkamp weten. Daarbij gaan omwonenden met bewoners van het schip op pad om Arnhem op een historische manier te leren kennen.

Zoeken naar structurele oplossing

Volgens de wethouder is iedereen gebaat bij een structurele oplossing voor de opvangcentra. In de tussentijd moet de verlenging ruimte creëren voor een duurzaam alternatief.