Bevat Video: Video
Ankeiler: Vanwege de historische prijsstijging voor een liter benzine was het donderdagavond extra druk bij tankstations net over de Duitse grens voorbij Zevenaar.

- Vanwege de historische prijsstijging voor een liter benzine was het donderdagavond extra druk bij tankstations net over de Duitse grens voorbij Zevenaar. Veel Nederlanders tankten hun auto nog vol vooraf aan de prijsstijging.

Vanwege de oorlog in Oekraïne stijgen de prijzen met liefst vier cent van donderdag op vrijdag. Volgens consumentenorganisatie United Consumers is dat de sterkste stijging in één dag ooit.

Topdrukte dus donderdagavond bij de tankstations net over de Duitse grens voorbij Zevenaar. Vlak na de eerste afslag van de A12 bij het Duitse Elten staan donderdagavond rijen auto's voorgesorteerd voor de twee tankstations vlakbij de snelweg. Veel Nederlanders grijpen hun kans om de benzinetank nog snel te vullen voordat ook in Duitsland de prijzen verder stijgen, voordat de nieuwe prijzen in gaan. Streekomroep RTV Connect laat zien dat er zelfs jerrycans worden gevuld om maximaal te profiteren voordat vrijdag de nieuwe tarieven voor brandstof ingaan in Nederland. (Tekst gaat verder onder de video.)

Ook in Duitsland is het inmiddels vrijwel niet meer mogelijk om te tanken voor minder dan twee euro voor een liter benzine.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.