Bevat Video: Video
Ankeiler: Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zegt dat de grote lijnen voor het lokale beleid door hem zelf worden uitgezet.

- Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zegt dat de grote lijnen voor het lokale beleid door hem zelf worden uitgezet. Het is aan de lokale vertegenwoordigers van Forum voor Democratie om vervolgens invulling te geven. Dat zegt Baudet in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Baudet doet zijn uitspraken zaterdagavond na afloop van een bijeenkomst van zijn partij in het Gelderse Westervoort. Forum voor Democratie (FVD) doet in vijftig Nederlandse gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. In Gelderland kunnen inwoners van Arnhem, Nijmegen, Ede, Apeldoorn, Doetinchem, Tiel en Epe op 16 maart stemmen op de partij van Baudet. Als onderdeel van de verkiezingscampagne trekt de partij door tien provincies met hun ‘Theater Tour’. Lijsttrekkers krijgen zo de kans zich voor te stellen aan het publiek.

De Gelderse FVD-lijsttrekkers hielden een kort betoog nadat Baudet zijn bespiegelingen over de toekomst van de partij had besproken en zijn nieuwste boek had aan geprezen. Volgens Baudet kan de partij via deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen lokale gemeenschappen oprichten met gelijkgestemden. "Uiteindelijk bepaal ik natuurlijk de richting, maar de uitwerking zal lokaal worden vormgegeven”, vertelt Thierry Baudet in gesprek met verslaggever Arjan Hoefakker van RTV Connect. (Tekst loopt door onder de video.)

Baudet: 'Russisch militair ingrijpen in Oekraïne tot nu toe extreem mild'

De oorlog in Oekraïne kwam aan bod en volgens critici zou Baudet teveel op de hand zijn van Vladimir Poetin na dienst inval in Oekraïne. Volgens Thierry Baudet zijn de Russen onder leiding van Poetin tot nu toe 'extreem mild' geweest met hun militaire ingrijpen in Oekraïne. Volgens hem is de oorlog de schuld van de CIA. De Amerikaanse inlichtingendienst zou volgens Baudet een ‘puppet-regering’ hebben aangesteld in Oekraïne ‘die aanstuurt op oorlog’.

'CIA heeft puppet-regering in Oekraïne, die is uit op oorlog'

Volgens het landelijke kopstuk van FVD voert Oekraïne de afgelopen acht jaar al oorlog in het Oosten. 'Volgens de informatie die ik heb' zou de Oekraïense bevolking door hun eigen overheid zijn bestookt met clustermunitie en vacuümbommen, zo beweert Baudet. De uitspraken van Baudet zijn te zien in deze tweede reportage van de streekomroep. (Tekst loopt door onder de video.)

Volgens de FVD-leider is het de schuld van het Westen dat er nu oorlog is in Oekraïne. Ook zou Vladimir Poetin volgens Thierry Baudet niet anders kunnen om nu Rusland te verdedigen.

'Geen opvang van Oekraïense of Russische vluchtelingen in Arnhem'

Vanwege de invasie door de Russen vluchten nu miljoenen Oekraïners het land uit om te ontkomen aan het oorlogsgeweld. Ook veel Russen zouden nu hun eigen land willen verlaten omdat zij er geen toekomst meer zien, melden Westerse media. Volgens Baudet zouden Oekraïense vluchtelingen in Polen moeten worden opgevangen. Russische ‘uitreizigers’ zouden volgens de FVD-kopman terecht kunnen in Wit-Rusland: 'Opvang in de regio', aldus Baudet.

Honderden aanhangers van de partij waren bij de bijeenkomst in Westervoort. Het publiek kreeg gelegenheid om vragen te stellen aan partijleider Baudet en de Gelderse lijstrekkers. Tientallen kochten het boek 'Het Coronabedrog' dat Baudet onlangs uitbracht en lieten het door de auteur signeren.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.