Bevat Video: Video
Ankeiler: Bij een inval in een huis aan De Bosch Kemperstraat in Arnhem is woensdagochtend vroeg een man aangehouden. Het gaat om de bewoner van het huis.

- Bij een inval in een huis aan De Bosch Kemperstraat in Arnhem is woensdagochtend vroeg een man aangehouden. Het gaat om de bewoner van het huis. Hij wordt verdacht van gijzeling, handel in verdovende middelen en het in bezit hebben van meerdere vuurwapens, zo laat de politie weten.

Update: Vuurwapen en 'aanzienlijk' geldbedrag aangetroffen bij inval in bovenwoning

Een arrestatieteam viel woensdagochtend rond 6.00 uur de bovenwoning binnen. Na de aanhouding van de verdachte ging een onderzoeksteam van de politie direct aan de slag in het huis. Dat onderzoek is rond 9.30 uur nog aan de gang. Of er in het huis wapens en drugs zijn gevonden, is nog niet duidelijk.

Kijk naar beelden van de inval:

Gijzeling

Over de gijzeling waarvan de man verdacht wordt, kan de politie nog niet veel zeggen. Een woordvoerder geeft aan dat deze zaak eerder al speelde en dus niet op het moment van de inval.

De verdachte zit nog vast. Zijn leeftijd maakt de politie om privacyredenen niet bekend. Dinsdag werden bij een grootscheepse politieactie in de omgeving van Arnhem zes mannen aangehouden. Deze aanhouding staat daar volgens de politie los van.

Zie ook: Zes verdachten opgepakt bij reeks invallen in drugsonderzoek

Deel dit artikel