Ankeiler: Bij de wijk Groot Holthuizen in Zevenaar wordt binnenkort begonnen met de bouw van een grote supermarkt.

- Bij de wijk Groot Holthuizen in Zevenaar wordt binnenkort begonnen met de bouw van een grote supermarkt. Hiermee start de eerste fase van het gebied rondom de Fashion Outlet. Wanneer de bouw van de kledingoutlet precies van start gaat, is nog niet bekend.

Binnen twee weken beginnen de voorbereidingswerkzaamheden voor de bouw van de supermarkt. Rond 1 mei zal de eerste schep de grond ingaan. Bij de supermarkt komen 71 eigen parkeerplaatsen. Eind dit jaar of begin 2023 moet de bouw klaar zijn.

Uitstel

De supermarkt hoort bij de ontwikkeling van het outletcentrum dat wordt gerealiseerd langs de A12 op Businesspark 7Poort. Dat wordt 17.500 m2 groot en er komen ongeveer 90 tot 100 winkels in. Stable International en Veluwezoom Verkerk ontwikkelen het totale gebied.

Al in 2017 stemde de gemeenteraad van Zevenaar in met de komst en de plannen voor de kledingoutlet. Maar de aanleg liet op zich wachten omdat een goede ontsluiting een vereiste was en die zou er komen met het doortrekken van de snelweg A15.

Maar inmiddels zijn we jaren verder en is er nog steeds geen duidelijkheid; de uitspraak van de Raad van State is wederom uitgesteld omdat er aanvullend onderzoek gedaan wordt. Kees Woltering van Stable International heeft eerder laten weten daar niet meer op te willen wachten. Hij geeft aan dat er begin mei duidelijkheid komt over de start van de bouw van de kledingoutlet.

Zie ook: Bouw Fashion Outlet Zevenaar start, ook zonder duidelijkheid over doortrekken A15