Ankeiler: De verkiezingsavond in Doesburg kende winnaars en verliezers.

- De verkiezingsavond in Doesburg kende winnaars en verliezers. De acht stembureaus die Doesburg telt, waren snel klaar en daarbij kwam lokale partij Stadspartij Doesburg als beste uit de bus. Met vijf zetels kwam de partij boven lijstcombinatie PvdA/GroenLinks. Die partij haalde in totaal drie zetels. Lijsttrekker van de Stadspartij, David van Sommeren, sprak zich in het Connect-radioprogramma Lunchpakket uit over de coalitievorming.

"Gisteravond was ook voor ons een verassing’’, zegt David van Sommeren. ‘’We hadden ergens wel wat verwacht, maar vijf zetels is erg veel." Nu de uitslagen binnen zijn, kan het onderhandelen beginnen. Bij het sluiten van een coalitieakkoord worden er volgens de partij geen andere partijen uitgesloten. "We zouden inderdaad met PvdA/GroenLinks verder kunnen gaan, maar wij sluiten als partij geen andere partijen uit. We staan open voor alle partijen bij het sluiten van een coalitieakkoord."

Hoe nu verder

Ook met de VVD en D66 zou de Stadspartij een meerderheid halen, en ook die coalitie wordt niet uitgesloten. Maar vanwege de stijging van de zetels hoeft de Stadspartij in samenwerking met PvdA/GroenLinks niet meer samen te werken met de VVD. Dat deden ze de afgelopen vier jaar wel. Definitieve uitspraken wil van Sommeren niet doen. Dat moet toch wachten tot de onderhandelingen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel