Ankeiler: Drie Colombianen die verdacht worden van betrokkenheid bij het mega-drugslab in uiterwaardengebied Meinerswijk in Arnhem, horen vandaag welke straf justitie eist.

- Drie Colombianen die verdacht worden van betrokkenheid bij het mega-drugslab in uiterwaardengebied Meinerswijk in Arnhem, horen vandaag welke straf justitie eist. De zaak wordt deze dinsdag inhoudelijk behandeld en dient in de rechtbank in Den Bosch.

Update: Zes en zeven jaar cel geëist tegen 'drugskoks' mega-lab

Het lab in Meinerswijk in Arnhem-Zuid werd vorig jaar april opgerold. Er werd de zeer verslavende drug crystal meth geproduceerd. Agenten van de Dienst Speciale Interventies vielen de enorme loods binnen en vonden achter een dubbele deur het lab.

In totaal werd er 622 kilo crystal meth gevonden. Ook stonden er veel vaten met halffabricaten en afvalstoffen. Er was afzuiging geïnstalleerd om schadelijke stoffen af te voeren.

Verstopt op het dak

Het laboratorium was verder compleet ingericht met bedden en een keukenblok. De drie verdachten werden allemaal in of in de buurt van het pand opgepakt en worden onder meer verdacht van het produceren van de drugs. Eén man zat verstopt op het dak. Hij beweerde eerder dat hij niks wist van de productie van drugs en dat hij was ingehuurd om te schilderen en schoonmaken.

Zie ook: