Ankeiler: Het is een oranje regenbui die één keer in de vier jaar plaatsvindt: de lintjesregen bij het afscheid van gemeenteraadsleden die twaalf jaar of langer in de raad gezeten hebben.

- Het is een oranje regenbui die één keer in de vier jaar plaatsvindt: de lintjesregen bij het afscheid van gemeenteraadsleden die twaalf jaar of langer in de raad gezeten hebben. Maandagavond kregen Danielle Bondt en Raymond den Burger een Koninklijke Onderscheiding. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun raadslidmaatschap in Renkum.

Bondt zat voor D66 in de gemeenteraad sinds maart 2010 en hield zich onder andere bezig met onderwijs, laaggeletterdheid, minimabeleid en de bibliotheek. “Met haar hart voor het onderwijs maakte ze zich sterk voor gelijke kansen van kinderen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “Dit lag dicht bij haar werkzame leven als docent Welzijn op een ROC.”

Den Burger zat voor de VVD in de gemeenteraad en hield zich vooral bezig met alles wat met de leefomgeving te maken heeft. Hij onderscheidde zich door veel kennis van zaken. “Door zijn goede voorbereiding en enorme kennis heeft hij een grote invloed op dossiers gehad”, zegt de woordvoerder. “Door die kwaliteiten en zijn scherpe, kritische en juridische kijk op ruimtelijke ordening zijn verschillende bestemmingsplannen aangepast en verbeterd.”

Meer raadsleden onderscheiden

Niet alleen in Renkum kregen twee raadsleden een lintje voor hun raadswerk. Bij het afscheid van de gemeenteraden werden tien aftredende leden onderscheiden. In Doesburg kreeg Kees van Immerzeel een lintje, Henk Albers werd in Duiven onderscheiden. Jur Hofland kreeg de versierselen in Westervoort opgespeld en Sabine Andeweg kreeg bij het afscheid van de raad in Arnhem een lintje. In Zevenaar zijn vier vertrekkende leden onderscheiden, namelijk Freek Jansen, Edwin Buil, Tjeerd Boekhorst en Willemien ten Have.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Meer over

Deel dit artikel