Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Buurtbewoners van de Korenbloem in Duiven werden de afgelopen tijd geconfronteerd met de sluiting van een drugspand.

- Buurtbewoners van de Korenbloem in Duiven werden de afgelopen tijd geconfronteerd met de sluiting van een drugspand. Dat gebeurde vorige week, nadat er twintig februari verschillende soorten drugs en een vuurwapen waren gevonden. De burgemeester van Duiven, Huub Hieltjes, sloot daarom het pand tot eind september dit jaar.

"Om de leefbaarheid van deze straat en van deze wijk te kunnen waarborgen, heb ik besloten om dit pand te sluiten", zegt burgemeester Hieltjes. "Dat is ook mijn taak, om de bewoners een veilig gevoel te geven." Er is bij de sluiting gekozen voor een lange termijn, namelijk zes maanden, in plaats van drie maanden. "Hier is voor gekozen omdat er bij de huiszoeking niet alleen softdrugs, maar ook harddrugs zijn aangetroffen. Ook de vondst van een vuurwapen heeft meegespeeld bij het opleggen van de lange termijn."

Het artikel gaat verder onder de video.

Onveilig gevoel

De bewoners van rondom de Korenbloem reageren vooral geschokt op de vondst van het vuurwapen. "Ik voel me erg veilig in deze buurt, maar dat vuurwapen vind ik wel naar. Vooral voor de buren, dat moet een erg onveilig gevoel geven." Verder vinden ze het vooral erg triest dat het in de buurt gebeurt. Maar zegt een man die zijn hond aan het uitlaten is: "Het gebeurt eigenlijk overal."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.

Deel dit artikel