Ankeiler: De stoptocht die carnavalsverenigingen De Deurdreiers uit Groessen en De Nathalzen uit Loo organiseren in plaats van de optocht, krijgt vorm.

- De stoptocht die carnavalsverenigingen De Deurdreiers uit Groessen en De Nathalzen uit Loo organiseren in plaats van de optocht, krijgt vorm. Tijdens de fietstocht door de twee plaatsen zijn er elf punten waar er afgestapt wordt en waar deelnemers een stempel krijgen. De dag wordt afgesloten met een feest op het plein voor het schuttersgebouw Willem Tell in Loo.

“Voor een goede doorstroming is gekozen voor twee opstappunten”, laten beide verenigingen in een statement weten. Opstappen kan op het plein van de basisscholen in beide dorpen, IKC Joannes in Groessen en de Bernadetteschool in Loo. “Vervolgens trappen de fietsers een route van tien kilometer door beide dorpen. Iedere deelnemer of groep krijgt bij de start een stempelkaart die bij elke stopplek afgestempeld moet worden.”

Op elke stopplek is er iets te zien of te doen, zegt Ralf Diesvelt van De Deurdreiers. “We dagen carnavalsgroepen, families, verenigingen, buurten en vriendengroepen uit om iets carnavalesks te maken. Denk dan aan een bouwwerk, selfiespot of een interactief spel met de deelnemers.” Aan het einde van de route is er feest. “Het plein voor schuttersgebouw Willem Tell in Loo wordt gezellig aangekleed”, zegt René de Kramer van De Nathalzen. “Er zijn een hapje en een drankje, muziek en springkussens voor de kinderen.”

Prijzen voor creaties

Deelnemers aan de stoptocht maken kans op prijzen. “We hebben niet alleen prijzen voor groepen die iets uitbeelden, maar ook voor de kinderen met de mooist versierde fiets, de fietser die het meest carnavalesk gekleed is en de straat die de grootste en mooiste carnavalssfeer biedt”, zegt De Kramer.

De stoptocht werd door beide verenigingen bedacht omdat de gewone optocht tijdens carnaval niet door kon gaan. “Als alternatief werd de Carnavalsstoptocht in het vooruitzicht gesteld. Een ludiek evenement waarbij carnavalsvierders langs creaties fietsen in plaats van dat wagens, loopgroepen en muzikanten langs het publiek trekken.” De stoptocht is op 3 juli en kan tussen 13.11 en 16.00 uur gefietst worden. “De prijzen worden rond 17.00 uur op het afsluitende feest uitgereikt.” Deelnemers kunnen zich opgeven via De Nathalzen of De Deurdreiers.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rtvconnect.nl.